15 februari 2012

Vändagen 2012


Har inte för avsikt att göra detta till en matblogg, trots att det blivit en hel del bloggas om mat på sistone :-) Men mat, tillredning och avnjutning, utgör ju ändå en stor del av våra liv, eller hur..

Äta för att leva, leva för att äta, eller kanske nåt där emellan ;-)

Som jag gissade, hade mannen bokat bord på restaurang för igår :-) Vi firade vändagen med en tre rätters middag på Vikingrestaurangen Harald. Riktigt mysit!! Lite "stugig" filis, och mat inspirerad av vikingatiden - rediga portioner, inget finfint, men intressanta smaker.


Nedan våra menyer i ord, om det intresserar.. 
Texten är direkt, inklusive stavfel, från restaurangens meny, original här.

Jag njöt av följande rätter:
HARALD DEN ANDRAS UTFÄRD

Bålbrännarens svampsoppa – LL
En ljuvligt mjuk trumpetsvampssoppa med rökig viltmousse och bröd från den öppna elden.

Kyckling från getaherdens eld – L, G
Kycklingbröst gratinerat med tomat och getost från Kolattu gård. Serveras med vikingasköldpotatis, Visdomens vins sås och med rödvinbärskompott och
honungsrotfrukter.

Haralds tjärfrestelse – G
Tjärglass serverad med en toffeesmakande tjärsås, sylt av hallon och äpple samt rostade mandlar från Kung Romiros rike.

Mannen valde den här menyhelheten:




Hoppas ni också hade en fin vändag!

Inga kommentarer: