Har inte för avsikt att göra detta till en matblogg, trots att det blivit en hel del bloggas om mat på sistone :-) Men mat, tillredning och avnjutning, utgör ju ändå en stor del av våra liv, eller hur..
Äta för att leva, leva för att äta, eller kanske nåt där emellan ;-)
Som jag gissade, hade mannen bokat bord på restaurang för igår :-) Vi firade vändagen med en tre rätters middag på Vikingrestaurangen Harald. Riktigt mysit!! Lite "stugig" filis, och mat inspirerad av vikingatiden - rediga portioner, inget finfint, men intressanta smaker.
Nedan våra menyer i ord, om det intresserar..
Texten är direkt, inklusive stavfel, från restaurangens meny, original här.
Jag njöt av följande rätter:
HARALD DEN ANDRAS UTFÄRD |
En ljuvligt mjuk trumpetsvampssoppa med rökig viltmousse och bröd från den öppna elden.
Kyckling från getaherdens eld – L, G
Kycklingbröst gratinerat med tomat och getost från Kolattu gård. Serveras med vikingasköldpotatis, Visdomens vins sås och med rödvinbärskompott och
honungsrotfrukter.
Haralds tjärfrestelse – G
Tjärglass serverad med en toffeesmakande tjärsås, sylt av hallon och äpple samt rostade mandlar från Kung Romiros rike.
Mannen valde den här menyhelheten:
Hoppas ni också hade en fin vändag!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar