14 mars 2012

Morotssemlor

Inga uppdateringar de senaste dagarna - ursäkta för det. Inget speciellt, utöver det vanliga här alltså. Jobbat, gymmat och bakat semlor bl.a. 



Morotssemlor
(enligt man tager vad man haver principen, eller lite enligt humör ;-) )
5 dl mjölk/vätska 
(i detta fall lite mjölk, lite vatten och saften från två pressade apelsiner)
50 g jäst
1 tsk salt
lite sirap (några matskedar)
fint riven morot (3-4 morötter)
lite olivolja (3 msk)
2 dl havregryn
8 - 12 dl flerkornssemlemjöl

Kastade faktist i lite salta nötter också, eftersom jag råkade ha 
ca 2 msk i en påse, som var i vägen ;-)

Låt jäsa under duk på en varm plats
Baka ut 
Låt jäsa på plåten
Grädda vid 225 grader, ca 15 min

Mums vad gott det är med färska semlor!

"Snart blir det natt och vi måste tutta." - Säger mannen.. Ja, han har lärt sig detta uttryck av min systerdotter (som var typ 3 år då) ;-)

Trevlig kväll!!

Inga kommentarer: