Här får ni en variant till av dessa "latmans-bröd". De är såå lätta att göra, så det finns ingen orsak att inte baka själv. Medan du värmer mjölken/vätskan, blandar du allt utom mjölet/n i en bunke. Tillsätt den ca 37 grader varma vätskan, och rör i mjöl. Låt jäsa tills degen har fördubblats (ca 30 min). Ta en stor sked och klicka sedan ut degen på en plåt överklädd med bakplåtspapper. Låt bröden jäsa en liten liten stund på plåten och strö havregryn eller annat över bröden, om så önskas. Grädda vid 225 grader i ca 10-15 min.
"Blandbröd"
50 g jäst
1,5 tsk salt
ca 2-3 msk granhonung
4 dl mjölk
4 dl mjölk
2 dl apelsinjuice
några msk havtornskross
2 dl havregryn
2 dl grahammjöl
ca 5-7 dl semlemjöl
En kväll var jag helt grymt sötsugen, men vi hade absolut inget gott i skåpen.. Ingredienser hade vi till något - och denna gång blev det faktist en chokladsalami ;-) Jag använde ett recept för chokladbollar, som vi gjort som barn, och tillsatte lite starkt kaffe för "mockasmak".. Den här varianten tog åtminstone sötsuget.. ;-)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar