11 november 2012

Farsdagsmiddag

Vi har firat två pappor med middag i Åbo idag.











 Dagens meny i sin helhet (endast på finska, eftersom det är pappornas modersmål här):
 

Pieni suupala


 
Lapin kuivaporoliha- ja piparjuurituorejuustomousseleipä, granaattimomenasalaatti

Pinot Noir, Chardonnay
Chaudray Crémant de Bourgogne, Vincent Chaudray, France


Kustavissa kaadetun hirven paahtopaisti, maa-artisokkapyree ja punaviinikastike,  takametsien keltavahverohöystö sekä  Villa Annan kuusenkerkkäsiirappi-glaseerattu punasipuli-papu-kompotti

Carmenére, Cabarenet Sauvignon, 2010
Notas D Guarda, Vina Santa Helena, Chile


Vaniljainen crème brûlée ja vadelmahilloke

Chenin Blanc, Weisser Riesling, 2010
Preminum Noble Late Harvest, Darling Cellars, South Africa

Espresso, suklaakakku ja tyrniparfait


Nästa inköp är defnitivt en brännare för Créme brûléen!!

Hoppas alla pappor haft en fin dag! :-)
Nu njuter vi av dans..

Trevlig kväll!

 

Inga kommentarer: