Min blogg tycks, åtminstone för tillfället, vara väldigt matbetonad.. Man måste ju ändå alltid hinna äta, eller hur. ;-)
Men nu kan, och vill jag rekommendera hotellet där vi tillbringade en del av veckoslutet - Boutique Hotellet Yöpuu och Restaurangen Pöllöwaari, som är en del av hotellet. Hotellet och restaurangen är bekant för oss från förr, så vi visste vilket rum (alla olika inredda) vi ville ha o.s.v. Nedan några plock från vår visit;
Då vi anlände (lite för tidigt) var hotellrummet inte färdigt. Men det gjorde absolut ingenting, för hotellet bjuder alltid på en välkomstdrink (som du kan välja att dricka när det passar dig). Så vi satte oss i den smakfullt och mysigt inredda loungen och njöt av ett glas Prosecco. Härligt att bara slappna av! Passade på att äta "lunch" samtidigt - så beställde in följande:
Kalvfilécarpaccio med kryddmajonnäs, rucolasallad, parmesanost och basilika
(Brie ost med hjortronsylt, Gruyère ost från Schweitz med fikoncompott samt fårmjölksost från Pyrenéerna med honung och nötter.)
Mums!!
Kunde ha suttit här hur länge som helst!! Mysig omgivning, skön musik (lugn jazz o.d.) och hotellet erbjuder dessutom sina gäster det nyaste inredningstidningarna. Så vad mera kan man begära en regnig lördag i Mellersta Finland?? ;-) Om vi hade haft tid, kunde eventuellt en visit på något dayspa gjort dagen ännu mera lyxig. ;-)
Då vi reserverade bord (redan i samband med bokning av hotellrum) önskade vi oss ett mysigt bord på trevlig plats, och fick restaurangens bästa bord (just det jag hade hoppats). Serveringen och servicen (såväl i hotellet som i restaurangen - samma personal) överlag är toppen, och du känner dig speciell (viktig och väl bemött) vid varje tillfälle.
Här har ni kvällens meny (närmast som en kom-ihåg-lista för mig - vill definitivt köpa hem en flaska av efterrättsvinet!) Sorry, den fanns bara på finska, men vid behov hittar du en engelsk lista här.
Då vi reserverade bord (redan i samband med bokning av hotellrum) önskade vi oss ett mysigt bord på trevlig plats, och fick restaurangens bästa bord (just det jag hade hoppats). Serveringen och servicen (såväl i hotellet som i restaurangen - samma personal) överlag är toppen, och du känner dig speciell (viktig och väl bemött) vid varje tillfälle.
Här har ni kvällens meny (närmast som en kom-ihåg-lista för mig - vill definitivt köpa hem en flaska av efterrättsvinet!) Sorry, den fanns bara på finska, men vid behov hittar du en engelsk lista här.
Jyväskylä Menu
Kotimaisista raaka-aineista valmistettu kokonaisuus sekä
Viinit menulle
Pieni suupala (som bestod av en rödbetspannacotta med sparris och gräslök)
Pieni suupala (som bestod av en rödbetspannacotta med sparris och gräslök)
Sattlerhof Sauvignon Blanc 2010
Südsteiermark, Sattlerhof, Itävalta
Südsteiermark, Sattlerhof, Itävalta
Can Camps Pedradura 2005
DO Penedès, Can Camps (Can Ràfols dels Caus), Espanja
DO Penedès, Can Camps (Can Ràfols dels Caus), Espanja
Cuvée l'Aletheia 2007
AC Sauternes, Domaine du Rousset-Peyraguey, Ranska
AC Sauternes, Domaine du Rousset-Peyraguey, Ranska
Listan har jag lånat från restaurangens hemsida.
Hotellet bjuder även på skumppa vid frukosten under veckosluten..
Önskar det fanns mera sådana här ställen!!
Hotellet bjuder även på skumppa vid frukosten under veckosluten..
Önskar det fanns mera sådana här ställen!!
Skall försöka få in nåt annat inlägg i nåt skede också.. ;-) Ha ett bra slut på veckan!! Det blir eventuellt aningen galet för min del.. ;-)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar