4 maj 2012

Churros

Om någon blev inspirerad av att göra churros själv, så hittar ni Nigellas recept här
Min version blev ungefär så här:

3 ½ dl vetemjöl
1 ½ dl tsk bakpulver
en nypa fingersalt

Blanda

~ 4 ½ dl kokande vatten
2 msk olivolja

Blanda, och tillsätt i mjölblandingen. Låt stå ca 10 min.

1 liter solrosolja (170 grader - Testa med en liten bit ljust bröd. När brödbiten blir gyllenbrun på ca 30 sekunder är oljan passligt het.)

Spritsa sedan degen i oljan i "passliga churros portioner", och koka ca 3-4 min.
Spritsa inte för många churros på en gång - de klumpar ihop sig i kastrullen.. ;-)

Lyft churrosen på hushållspapper (för att låta oljan rinna av).
    Blanda socker och kanel - och rulla churrosen i blandingen.


     

    2 kommentarer:

    Anonym sa...

    1,5DL BAKPULVER??? Verkligen så mkt bakpulver??

    ANNA sa...

    Heis,

    Åj nej.. Tur att du märkte mitt misstag! Det skall absolut inte vara dl, utan 1½ tsk. Ursäkta!
    Hoppas ingen prövat receptet med så där mycket bakpulver, och misslyckats p.g.a. det!