Om någon blev inspirerad av att göra churros själv, så hittar ni Nigellas recept här.
Min version blev ungefär så här:
3 ½ dl vetemjöl
1 ½ dl tsk bakpulver
en nypa fingersalt
Blanda
~ 4 ½ dl kokande vatten
2 msk olivolja
Blanda, och tillsätt i mjölblandingen. Låt stå ca 10 min.
1 liter solrosolja (170 grader - Testa med en liten bit ljust bröd. När brödbiten blir gyllenbrun på ca 30 sekunder är oljan passligt het.)
Spritsa sedan degen i oljan i "passliga churros portioner", och koka ca 3-4 min.
Spritsa inte för många churros på en gång - de klumpar ihop sig i kastrullen.. ;-)
Lyft churrosen på hushållspapper (för att låta oljan rinna av).
Blanda socker och kanel - och rulla churrosen i blandingen.
2 kommentarer:
1,5DL BAKPULVER??? Verkligen så mkt bakpulver??
Heis,
Åj nej.. Tur att du märkte mitt misstag! Det skall absolut inte vara dl, utan 1½ tsk. Ursäkta!
Hoppas ingen prövat receptet med så där mycket bakpulver, och misslyckats p.g.a. det!
Skicka en kommentar