11 oktober 2014

Raw chocolate

Fortsätter på temat mat & godheter lite till.

Gjorde egen choklad förra veckoslutet.
Råchoklad.
(Det var råchokladbitar som låg i skålen på brickan, om någon undrade..)

"Drog receptet från huvudet" typ..
 Ja, vi kollade upp förhållandet mellan kakaomassa och kakaosmör i ett recept,
men sen gick resten på känsla.
 

150 g kakaomassa
 ca 100 g kakosmör
 ca 1,5 dl skurna mulberry-bär
ca 1 dl saltade och rostade cashewnötter
ca 3 msk acaciahonung 
vaniljfrön från en vaniljstång
fingersalt

Det blev överraskande gott,
även om jag inte gjorde riktigt enligt konstens alla regler ;-)
Tar det nästan gång, tillsammans med optimeringen av receptet.
För det kommer definitivt att bli en nästa gång!!
Mums.  



Rätt mycket choklad av det här,
så man kan mer än väl börja med "halvsats". 

Men å andra sidan har vi ju lördagsgodis även för denna lördag.

Inga kommentarer: