Lunch på tumis igår för första gången på två veckor.. Passade på att åka till Nådendal, när det äntligen var lite soligare väder också.
Åt på restaurang Uusi Kiltas terass, intill havet. Utsikten var fin, sällskapet trevligt och på terassen var det lugnt och skönt. Vi började med ett glas bubblande. Maten var vi dock besvikna på. Pris och kvalitet möttes absolut inte. Jag valde svamprisotto - svart ris, kantareller och skogsvamp med svart tryffel- och olivkräm, samt ungsbakad tomat och pumpafrön. Konsistensen var ok, men smaken "grötig". Hade tänkt mig att pumpafröna t.ex. skulle vara strödda över portionen, men de och allt annat egentligen också, var bara i en röra. Jag tycker vi gör mycket bättre svamprisotto själv. Hoppade själv över efterrätten, och tur var det, för P:s efterrätt som bestod var "vitchokladsduo - vitchoklad-panna cotta, smulad råchoklad och èclair: petit-choux fylld med vitchoklad- och havtornsmousse", var absolut bottennapp! Pannacottan smakade kylskåp, och petit-chouxn var rent ut sagt äcklig (fuktig av att antagligen också förvarats fylld i kylsåp...). Om ni ändå vill kolla restaurangen och dess utbud själv, hittar ni den här.
Andra saker vi inte gillade vid Uusi Kilta; brödet som serverades innan maten, serverades med nåt margarin - vi skulle ha absolut ha föredragit smör. Eftersom bordet inte hade hunnit bli omdukat efter tidigare gäster, satt vi i bordet medan detta gjordes. Jag höll på att få en servett som var använd och som inte ens "härstammade" från restaurangen. Efter denna "incident" flyttade servitrisen servett, gaffel och kniv från bordet bredvid, där ett gäng tanter just steg upp. Ok, besticken och servetten där var inte använda, men bordet var ju annars fyllt av en massa använda kärl etc... så det kändes inte fresht precis... Små saker, men det påverkar absolut på intrycket och känslan av renlighet på restaurangen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar