4 februari 2012

Pippi på paj :-)

Vi har haft nånslags "pajvecka" här..

Först ut var svamp- och baconpajen.
Bottnen var en vanlig smör-mjölsbotten. Inget vidare, men vi hade inte cottage cheese eller grynost hemma.. :-( Fyllningen var dock god; trattkantareller (passligt), bacon (ett paket, 150 g) och rödlök (en). Och över det ett täcke av gräddfil (en burk), ägg (två) och riven emmentalost (enligt smak, passligt m.a.o. ;-) ), samt kryddor (t.ex. svartpeppar, vitpeppar, lite salt (havssalt el dyl.). 
Tycker personligen att palvad skinka passar mycket bättre med svampen än bacon, och rekommenderar att göra en svamp- skinkpaj istället. Men denna gång så här. 

Svamp- och baconpaj. Var finns färgen och salladen är frågan??

Igår fixade vi tacopaj
Receptet har jag ursprungligen fått av en god vän, L. Men hittade inte det igår, så detta är en version ur minnet. Dessutom bytte jag nu ut bottnet, till det jag alltid använder då jag gör saltig paj.

Botten; mjöl (~ 2,5 dl, ~ ½ dl skorpsmulor (kan lämnas bort, men lägg då till lite mera mjöl), ~ 100 g cottage cheese och ~ 50 g smör. 
Fyllning; maletkött (använder helst stekmaletkött av nöt) ~ 400 g, en lök, en påse tacokrydda. (Köttet bryns naturligtvis, liksom löken, och kryddan blandas i.) En burk ananas (i bitar). Över kött och ananas; 1 burk gräddfil, ~ ½ burk salsasås, och två ägg. Pajen toppas med riven ost.

Är överlag dålig på att följa recept, och brukar göra lite som jag tycker att det passar, "lite på högt" så att säga, samt variera på basen av vad som råkar finnas i skåpet. Därav ungefärliga mått.


Ha d bra!

Inga kommentarer: