Vi hade lite orsak att fira igår. Tillbringade därmed några timmar i Tintå, där vi bara suttit över ett glas champagne tidigare, men där matlistan blivit oprovad. Stället ser speciellt mysigt ut från utsidan. Men till vår besvikelse visade det sig att akustiken verkligen inte är den bästa..folk försöker överöstar varandra för att höra och ljudnivån bara stiger och stiger.. Inte så mysigt då man skulle vilja sitta i lugn och ro och prata över ett mål mat. Däremot är stället säkert ok om man bara vill gå in en sväng och ta ett glas vin. För vi reagerade i alla fall inte över akustiken första gången. Vinlistan är dessutom rätt lång.
Vi började med lite bubblande (vår förrätt denna gång). :-) Och beställde sedan in huvudrätten. Igår var många av vinen tyvärr slut, på gott och ont. Det gav ju inte precis den bästa bilden av stället. Vårt första alternativ var slut, så vi frågade vad de rekommenderar i stället, och beställde det. Av det här vinet fick vi ett glas (inte per person, utan bara ett glas), sedan var det också slut, och vi fick ett tredje alternativ. Ok, nu vi fick ju prova och testa då hur de båda vinen funkade med oxfilé-spetten.. Det visade sig att det tredje vinet, inte det rekommenderade vinet, faktist var bättre. Så vi hade väl lite tur egentligen ;-)
Efterrätterna var chokladiga, så vi valde portvin till dem. Vid det här laget bestämde vi oss för att beställa två olika.. för att fortsätta vinprövningen då vi nu en gång kommit igång med det.. ;-)
Graham's Six Grapes funkade bra med chokladmoussekakan och var mer ett "vanligt" portvin. Warres Otima 20-year old Tawny Port var ändå mycket bättre, och passade även bättre med min Irish coffee-chokladmousse. Kan varmt rekommenderas. Det skall vi definitivt köpa hem, vid något tillfälle. Elegant, långt, nötkaraktär (tydlig doft av valnötter).. det låter väl bra! ;-)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar